Bitcoin-prijs kan stijgen omdat angst en onzekerheid de wereldwijde markten beïnvloeden

Hoewel het online Bitcoin-sentiment minstens twee jaar oud is, zegt de analyse dat BTC op het punt staat om op te stijgen.

De wereldeconomie lijkt nu niet op een goed moment te komen, vooral nu landen als het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje nieuwe beperkingen over hun grenzen heen opleggen, waardoor de toekomstige financiële vooruitzichten van veel lokale ondernemers nog somberder worden.

Wat de cryptomorfen betreft, daalde de Bitcoin (BTC) op 21 september met bijna 6,5% tot de $10.300 na een verblijf van ongeveer $11.000 voor een paar weken. Wat deze keer echter interessant is, is het feit dat het vlaggenschip van de cryptomorf tegelijkertijd met het goud en de S&P 500 in waarde is gedaald.

Bitcoin’s prijs breekt het record voor de meeste dagen meer dan 10.000 dollar.

Vanuit een technisch oogpunt blijkt uit een snelle blik op de Cboe Volatility Index dat de impliciete volatiliteit van de S&P 500 tijdens het genoemde tijdvenster dramatisch is toegenomen en voor het eerst in meer dan twee maanden boven de $30 uitkomt, wat veel commentatoren doet speculeren dat er nog een crash in de buurt van die van maart kan komen.

Het is belangrijk te vermelden dat de grens van 30 dollar dient als bovengrens voor wereldwijde schoksgebeurtenissen zoals oorlogen of terroristische aanslagen. Anders blijft de indicator tijdens perioden van regelmatige marktactiviteit rond de 20 dollar.

Als we kijken naar goud, dan zien we dat het edelmetaal ook sterk is gedaald, met een dieptepunt van twee maanden, terwijl het zilver zijn belangrijkste prijsdaling in negen jaar heeft gezien. Deze daling van de belangstelling voor goud heeft ertoe geleid dat speculanten denken dat de Amerikaanse dollar weer een financiële veilige haven is, vooral omdat de dollarindex een relatief sterke positie heeft behouden ten opzichte van andere belangrijke valuta’s zoals de Japanse yen, de Zwitserse frank en de euro.

Over Europa gesproken, het continent als geheel wordt momenteel geconfronteerd met een potentiële economische crisis, waarbij veel landen worden geconfronteerd met de dreiging van een sterke recessie als gevolg van de onzekere marktomstandigheden die zijn veroorzaakt door de angst voor COVID-19.

Is er meer aan de hand dan je denkt?

Hoewel er een duidelijke correlatie is tussen de marktprijzen van crypto, goud en S&P 500, benadrukte Joel Edgerton, chief operating officer van de crypto bitFlyer beurs, in een gesprek met de Cointelegraph dat in vergelijking met andere activa – zoals edele metalen, aandelenopties, enz. – crypto heeft een veel grotere volatiliteit laten zien.

Bitcoin wordt beschouwd als de beste investering van de afgelopen twee jaar, na het bereiken van 117,65% winstgevendheid.

Hij benadrukte in het bijzonder dat het BTC/USD-paar gevoelig is geweest voor de bewegingen van de Amerikaanse dollar en voor eventuele discussies over de mogelijke verandering van de strategie van de Federal Reserve, die de nationale inflatie boven de 2%-grens wil stimuleren. Edgerton toegevoegd:

„De koersbeweging wordt voornamelijk gedreven door de institutionele activiteiten, waarbij particuliere klanten de duiken blijven kopen en activa blijven opbouwen. Een belangrijk punt om op te merken is het mogelijke effect van de Amerikaanse verkiezingen en of dit de reactie van de Fed verandert van haar huidige zeer inschikkelijke houding naar een meer normale. ”

Tot slot meende hij dat eventuele wijzigingen in de Amerikaanse belastingwetgeving ook een direct effect zouden kunnen hebben op de cryptomimentmarkt, vooral omdat verschillende staten, evenals de federale overheid, blijven zoeken naar nieuwe belastingmaatregelen om de stimuleringspakketten die eerder dit jaar door de Fed werden verspreid, te compenseren.

Sam Tabar, voormalig directeur van Bank of America’s Asia Pacific regio en mede-oprichter van Fluidity, het bedrijf achter het Airswap peer-to-peer handelsplatform, is van mening dat cryptomappen, als activaklasse, nog steeds verkeerd begrepen en beoordeeld worden: „Na verloop van tijd zullen mensen zich steeds meer bewust worden van de digitale activaruimte en deze verfijning zal de correlatie met de traditionele markten verminderen. ”

Zou Bitcoin kunnen herstellen?

Als onderdeel van de meest recente daling stopte Bitcoin voor een prijs van ongeveer $10.300, wat resulteerde in een daling van het sociale-mediasentiment tot een minimum van 24 maanden. In tegenstelling tot wat men zou kunnen denken, ziet BTC volgens de gegevens van het cryptoanalysebureau Santiment echter een grote toename wanneer het online sentiment om zich heen zweeft over het FUD-territorium – angst, onzekerheid, twijfel.